De gemeente Brunssum investeert in een gezond en sterk lokaal ondernemersklimaat.
Een van de speerpunten is het versterken van de aantrekkingskracht van de horeca- en winkelfunctie in het centrumgebied. Daartoe heeft de gemeente, samen met woningcorporatie Weller, in 2008 het Masterplan Centrum opgesteld, dat in januari 2009 in uitvoering is gegaan.

Het Masterplan Centrum beoogt, door een betere inrichting van het centrumgebied, het winkelen, uitgaan en recreatief verblijven in Brunssum te veraangenamen en te stimuleren. Belangrijk daarbij is een goed beheer en onderhoud van het winkelgebied. Leegstand en vervallen panden schrikken klanten en investeerders af en creëren een neerwaartse spiraal.

Met de oprichting van het Gevelrenovatiefonds wil de gemeente ondernemers actief ondersteunen om de uitstraling van het Brunssumse winkelhart te verbeteren door het creëren van een uitnodigende en vitale winkelen verblijfsomgeving. Ook hoopt de gemeente met het project een impuls te geven aan de lokale ondernemer die betrokken wordt bij de uitvoering van de renovatie.

Hoe hoog zijn de subsidies?
De reguliere subsidie bedraagt maximaal 25 procent van de totale investeringskosten tot een limiet van €7.500,-. Voor leegstaande panden is het maximumbedrag €5.000,-

Waar vind ik meer informatie?
Bent u geïnteresseerd? Aan het loket Vergunningen in de Gemeentewinkel kunt u terecht voor meer informatie. Wij adviseren u om vroegtijdig een afspraak te maken met de selectiecommissie van de gemeente. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 045 - 527 86 52. In een gesprek kunt u een nadere toelichting krijgen op de subsidieverordening en wordt uw gevelrenovatieplan getoetst door deskundige ambtenaren op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en stedenbouwkunde.

Voor meer informatie:
Gemeente Brunssum,
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: 045 - 527 86 52 (ma-do)

CONTACT

Ondernemend Centrum Brunssum
KVK: 52575721
ABN Amro: 45.89.85.376

Postadres:
Ondernemend Centrum Brunssum
Postbus 1
6440 AA Brunssum

Alle contacten
Weblinks
gemeente blok
social media blok
Facebook