AEDIn Brunssum zijn op dit moment 15 defibrillatoren op centrale locaties aanwezig. Deze zijn echter niet continu toegankelijk omdat ze zich vaak in gebouwen bevinden en vallen daarom niet onder het burgernoodhulpsysteem.

Acht defibrillatoren hebben een plek op locaties in het centrum: de gemeentewinkel, de gemeentelijke kantoren, het oud Raadhuis, zwembad De Bronspot, de Brunnahal, Sporthal Rumpen, d’r Brikke-Oave en het politiebureau.

Tevens is er een AED beschikbaar in winkelcentrum de Parel.

Hoe werkt Brunssum ♥ voor elkaar in de praktijk?

Het netwerk werkt als volgt in de praktijk:
Nadat een melding is binnengekomen bij 112, worden niet alleen twee ambulances naar het slachtoffer gestuurd, maar worden ook sms'jes gestuurd naar vrijwilligers die in de buurt van het slachtoffer wonen of werken. Een groep vrijwilligers krijgt het bericht om direct naar het slachtoffer te gaan en te beginnen met reanimatie. De andere groep krijgt het bericht om een nabije AED op te halen en dan direct naar het slachtoffer te gaan.
Bij voldoende vrijwilligers is het mogelijk om binnen drie minuten een reanimatie op te starten en binnen zes minuten een AED ter plaatse te krijgen. Daardoor zou het huidige overlevingspercentage van 5% tot 10% op langere termijn kunnen oplopen naar ongeveer 70%. Het project Brunssum ♥ voor elkaar redt daarmee mensenlevens!

Vrijwilligers gevraagd

Vrijwilligers die willen deelnemen aan Brunssum ♥ voor elkaar, dienen te beschikken over een geldig reanimatiediploma en/of een AED-diploma. Heeft u geen diploma, dan kunt u gratis een opleiding hiervoor volgen. Aanmelden voor het vrijwilligersnetwerk kan nu al, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kunt u ook terecht met al uw vragen.

De gemeente is ook bezig met het opzetten van een netwerk van AED's. Bedrijven, instanties en verenigingen die over een eigen AED beschikken, worden opgeroepen om deel te nemen aan dit netwerk. Ook kunnen bedrijfshulpverleners zich als vrijwilliger opgeven. Aanmelden hiervoor kan eveneens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie ook op http://www.burgerhulpverleninglimburg.nl

Brunssum ♥ voor elkaar is een project van de gemeente Brunssum, de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord (RAV LN), en betrokken verenigingen en stichtingen.

CONTACT

Ondernemend Centrum Brunssum
KVK: 52575721
ABN Amro: 45.89.85.376

Postadres:
Ondernemend Centrum Brunssum
Postbus 1
6440 AA Brunssum

Alle contacten
Weblinks
gemeente blok
social media blok
Facebook